Duyuru

 
Astronomi Yaz Okulu
 
Ankara Üniversitesi Rasathanesi Astronomi Yaz Okulu
 
Üniversitemiz Rasathanesi, ağustos ayında popüler ve eğitsel içerikli Astronomi Yaz Okulu düzenleyecektir. Astronomiye meraklı ve gökyüzüyle ilgilenen 12 yaş ve üzerinde herkes katılabilir. Yazokulunun amacı; çocukların ve gençlerin bilime olan ilgisini çekmek, gökbilimiyle ilgilenenlere bilimsel çalışmaların yapıldığı bir ortam içinde bilimsel düşünceyi artırmak, temel astronomi kavramlarını öğretmek, ortak bir çalışma ve yardımlaşma ortamı sunmak, gökyüzünü ve gökcisimlerini tanıtarak teleskoplarla gözlem yapmayı öğretmektir.

İlk dönemi 6 - 10 Ağustos 2007 tarihleri arasında, ikinci dönemi 13 - 17 Ağustos 2007’de gerçekleştirilecek olan yaz okulu, 15:00-24:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Güneş Sistemi ve Gezegeni Olan Diğer Yıldızlar, Yıldızların Yaşam Öyküleri, Evrende Neler Var?, Dünyaya Potansiyel Çarpma Tehlikesi Olan Gökcisimleri başlıklı dersler gündüz saatlerinde işlenecek konulardan bazılarıdır. Ayrıca Astronomi içerikli belgesel filmler gösterilecek ve yarışmalar düzenlenecek. Akşam programlarında ise 15, 30 cm’lik iki teleskop ve bünyesine yeni kattığı 40 cm çaplı otomatik teleskopla gözlem yapma teknikleri öğretilecektir.

Yeşil bir bitki örtüsüne sahip olan Rasathane’de yapılacak olan Yaz Okulu, Ağustos ayında şehrin bunaltıcı havasından etkilenmeden serin ve gürültüsüz, doğa ile baş başa kalınabilecek sağlıklı bir ortamda gerçekleşecektir.

Yaz okulu kayıtları ve detaylı bilgi için iletişim:
http://rasathane.ankara.edu.tr/yazokulu
Yrd. Doç. Dr. Kutluay Yüce, kyuce@astro1.science.ankara.edu.tr, 2126720/1196
Öğr.Gör. Yahya Demircan, demircan@ankara.edu.tr, 2126720/1352
Ankara Üniversitesi Gözlemevi

© 2015 Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi, Tandoğan/Ankara

(0312) 216 86 00      fen@ankara.edu.tr